degoudenkoepel.nl

 

 

Thaise Voetreflexologie.

Wetenswaardig.

In de westerse wereld neemt hand over hand het besef toe dat er ook andere vormen zijn van soorten alternatieve geneeskunde.

Reflexologie is een goed voorbeeld. De basis lag in het oude Azië, voornamelijk China, en ook bij de Inca-cultuur. De kennis van het menselijk lichaam is al duizenden jaren oud. Naderhand is de techniek overgenomen in het oude Egypte. Dit is te zien op de inscriptie die 2300 jaar voor Chr. gevonden werd.

De Inca indianen kennen van oudsher de techniek waar bij de behandeling niet direct op het zieke orgaan wordt gericht maar dat door massage op de voet wordt uitgevoerd. Het principe van reflexzones.

De Amerikaanse arts W.H.Fitzgerald (1872-1942) hield zich intens bezig met de pijnbestrijdingsmethodes bij de Indiaanse stammen. Hij zag dat deze mensen bij lichaamlijke pijn op gebieden van de voet drukten en ze masseerden volgens het concept van de energiezones, zoals in China bekend was.

Eunice Ingham (1889-1974), een verpleegster en fysiotherapeut, was uiteindelijk degene die alle punten in kaart bracht. Ze schreef twee boeken over het onderwerp. Ook is zij degene die de therapie haar naam gaf. Het heet een "reflex" omdat een behandeling van een punt een reactie heeft op een andere plek in het lichaam.

Wat is reflexologie?

Elk lichaamsonderdeel functioneert in harmonie, en alle organen werken samen, zodat het vermogen van het lichaam optimaal benut wordt. Als het menselijk lichaam zo werkt, noemen we dat homeostase. Grieks voor "evenwichtstoestand" of "balans".

Definitie van reflexogie.

Reflexologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het principe dat op de voetgebieden bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam.

Reflexologie is een unieke methode waarbij een reflexgebied met duim en vingers wordt bewerkt. Het gebruik van voetreflexologie omvat:

  • Verlichting van stress en spanning;
  • Verbetering van de doorbloeding en het opheffen van blokkades in het zenuwgestel;
  • Helpt de natuur om het gehele lichaam en organen in balans te krijgen.                                                                                        

Prijs per behandeling:      € 25,00  (ongeveer 30 minuten)

          

Inschrijven kan via een facebookbericht aan De Gouden Koepel of info@degoudenkoepel.nl.


E-mailen
Bellen
Map
Info